The BIBLE: eight centuries of Serbian medieval art
1/1
Популарни наслови

Луксузна издања, Посебна издања Епископ ремезијански Стефан, Срђан Ерцеган

ISBN 978-86-6150-031-2 24 x 32 319 Луксузна издања Латиница 2023

60.000 рсд

О књизи

РЕЧ УРЕДНИКА

Поштовани читаоче,

Библија: осам векова српске уметности The BIBLE: eight centuries of Serbian medieval art представља прво издање избора текстова из Светог писма, илустровано ремек-делима српске иконографије и фрескописа, насталим током осам стотина година трајања Српске цркве. Поглавља из Светога писма, у преводу Ђуре Даничића, митрополита црногорско-приморског Амфилохија Радовића и епископа захумско-херцеговачког Атанасија Јевтића (Стари завет) и Комисије Светог архијерејског синода Српске православне цркве (Нови завет), украшена су и допуњена фрескама и иконама из великих православних светиња, попут Студенице, Ђурђевих Ступова, Хиландара, Грачанице, Богородице Љевишке, Дечана, Крушедола, Новог Хопова, Цетињског манастира, Савине, Драче, Бођана и многих других монашких обитељи, катедралних и парохијских храмова и епископских резиденција широм Србије, Хрватске, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Поред тога, у овој књизи приказане су и бројне репродукције уметнина са библијским темама које су похрањене у Народном музеју у Београду, Галерији Матице српске у Новом Саду, али и ризницама Српске православне цркве у Београду, Сремским Карловцима, Сентандреји и Бијељини.

Приређивачи прве аутентичне српске илустроване Библије трудили су се да, што свебухватније, читалачкој јавности приближе раскошну лепезу различитих стилова и праваца овдашњег ликовног стваралаштва, од величанствених радова Михаила и Евтихија из Солуна и Михаила Астрапе из 13. и 14. века, па све до истакнутих дела академског реализма, крајем 19. и почетком 20. века. Ово монументално издање садржи преко 400 фотографија високог квалитета, а његов визуелни идентитет дефинисан је по савременим стандардима и на веома елегантан начин.

У Београду, 08.03.2023.

Срђан Ерцеган

THE BIBLE: eight centuries of Serbian medieval art
Editors
Bishop of Remeziana Stefan
Srđan Ercegan
THE CHURCH OF SAINT SAVA
Publishing house NARODNO DELO
Belgrade, 2022
EIGHT CENTURIES OF SERBIAN MEDIEVAL ART

The Bible,
Authorized King James Version

King James

Опширније

Препорука уз изабрану књигу

попуст 30.00%
The BIBLE: eight centuries of Serbian medieval art
11.800 рсд
8.260 рсд
Бесплатна испорука
За све поруџбине изнад 3.000 РСД
Подржани су сви начини плаћања
MasterCard
Maestro
Visa
DINA
American express
BancaIntesa
MasterCard Sec
Verified by Visa