Потирање заборава - сви разговори са Дејаном Медаковићем
1/1
Најновији наслови

Биографије и мемоари Војислав Несторовић

ИСБН 978-86-6150-038-1 14 x 21 325 Тврд Ћирилица 2023

1.440 рсд 1.800 рсд

У овој књизи упознаћете живот Дејана Медаковића и проћи са њим пут од родног Загреба, где је рођен у породици угледних родитеља, преко школовања у Бечу, Сен Галену, Корчули и Гимназији у Сремским Карловцима, студија у Београду и стицања доктората у САНУ, до многих градова света где га је његов научни, књижевни и јавни рад водио. У књизи се помињу значајна имена са којима је академик Медаковић сарађивао, дружио се и радио, или их сусретао кроз свој рад, као што су Исидора Секулић, Павле Савић, Марко Челебоновић, Иво Андрић, Михаило Ђурић, Добрица Ћосић, Вера и Мића Поповић, Војислав Ђурић, Михиз, Љуба Симовић, Предраг Палавестра, Миодраг Матицки, Нада Милошевић-Ђорђевић и многи други, затим његови професори ‒ угледни Светозар Радојчић, Виктор Новак и други, па онда његови ученици, као што су Миодраг Јовановић, Динко Давидов, Бранко Вујовић и остали. Један мали лексикон српске науке и уметности.

Академик Медаковић у књизи врло отворено говори о многим, и сада актуелним, проблемима српског народа ‒ питањима образовања и просвете, националне политике, српско-хрватским односима, о Академији наука и њеном положају у друштву, затим питањима српског језика, одговара на многа Јевтићева питања која се односе на друштвене и политичке прилике у земљи и свету.

Књига Потирање заборава садржи дакле свих шест разговора са Дејаном Медаковићем, почевши од првог, вођеног 1986. године, до последњег из 2007. године. Књига је богато илустрована фотографијама из живота академика Медаковића, а посебну вредност јој дају факсимили рукописа његових песама.

Милош Јевтић

Опширније

Препорука уз изабрану књигу

попуст 10.00%
Балканско путовање

Прир. Синиша Љепојевић

Балканско путовање

1.900 рсд
1.710 рсд
попуст 15.00%
Знаменити Срби у записима и анегдотама
1.800 рсд
1.530 рсд
Бесплатна испорука
За све поруџбине изнад 3.000 РСД
Подржани су сви начини плаћања
MasterCard
Maestro
Visa
DINA
American express
BancaIntesa
MasterCard Sec
Verified by Visa