Код мајстора за бескрајно и несхватљиво

У антологији хришћанских прича Код мајстора за бескрајно и несхватљиво, сабране су приче о Богу и људима намењене млађим и старијим основцима и средњошколцима. Ова надасве важна и пажљиво приређена књига, појавила се као резултат потребе да се деци, њиховим родитељима и вероучитељима, понуди одговарајуће штиво на хришћанске теме у виду кратких прозних записа, поучних прича и приповедака са снажном и упечатљивом поруком, којима се младим нараштајима на врло пријемчив и сликовит начин могу приближити тајне хришћанске вере.

Сам приређивачки подухват чији је резултат књига пред читаоцем, настао је као врло основана намера аутора који је, радећи годинама у својству вероучитеља, препознао истинску потребу да начини пажљив прозни избор хришћанских прича, посветивши нарочиту пажњу узрасту коме су оне намењене. Тако је ова антологија и њена сазнајна нит на духовном путу, добила једну фину, узлазну путању саобразну линији зрелости и одрастања детета, као и његовој урођеној способности да извесне појмове, појаве и искуства из духовне сфере живота разуме и доживи на исправан начин. 

Захваљујући причама Григорија Божовића, Драгише Васића, Антонија Ђурића, Радмиле Мишев, Лидије Поповић, потом народним причама о Светом Сави и врсним остварењима уметничке прозе страних аутора у избору приређивача, долазимо до одговора на вечито отворена питања: како пронаћи Бога, како нас Он то води за руку, како оплевити душу и зашто уопште читати књиге? Човек је, по природи свога бића, призван да одгонета несхватљиво и да живи вечно, у вечности спознајући бескрајно. Стога је наслов ове књиге прича, Код мајстора за бескрајно и несхватљиво, поред свега наведеног, сасвим довољан разлог да се препустимо њеној духовној снази и пажње вредним мислима и поукама.

Уредник издања, др Наташа Ковачевић

попуст 20.00%
Код мајстора за бескрајно и несхватљиво
1.800 рсд
1.440 рсд
Код мајстора за бескрајно и несхватљиво

06.12.2023.

Код мајстора за бескрајно и несхватљиво

У антологији хришћанских прича Код мајстора за бескрајно и несхватљиво, сабране ...

Опширније
Бесплатна испорука
За све поруџбине изнад 3.000 РСД
Подржани су сви начини плаћања
MasterCard
Maestro
Visa
DINA
American express
BancaIntesa
MasterCard Sec
Verified by Visa