Код мајстора за бескрајно и несхватљиво

У антологији хришћанских прича Код мајстора за бескрајно и несхватљиво, сабране су приче о Богу и људима намењене млађим и старијим основцима и средњошколцима. Ова надасве важна и пажљиво приређена књига, појавила се као резултат потребе да се деци, њиховим родитељима и вероучитељима, понуди одговарајуће штиво на хришћанске теме у виду кратких прозних записа, поучних прича и приповедака са снажном и упечатљивом поруком, којима се младим нараштајима на врло пријемчив и сликовит начин могу приближити тајне хришћанске вере.

Сам приређивачки подухват чији је резултат књига пред читаоцем, настао је као врло основана намера аутора који је, радећи годинама у својству вероучитеља, препознао истинску потребу да начини пажљив прозни избор хришћанских прича, посветивши нарочиту пажњу узрасту коме су оне намењене. Тако је ова антологија и њена сазнајна нит на духовном путу, добила једну фину, узлазну путању саобразну линији зрелости и одрастања детета, као и његовој урођеној способности да извесне појмове, појаве и искуства из духовне сфере живота разуме и доживи на исправан начин. 

Захваљујући причама Григорија Божовића, Драгише Васића, Антонија Ђурића, Радмиле Мишев, Лидије Поповић, потом народним причама о Светом Сави и врсним остварењима уметничке прозе страних аутора у избору приређивача, долазимо до одговора на вечито отворена питања: како пронаћи Бога, како нас Он то води за руку, како оплевити душу и зашто уопште читати књиге? Човек је, по природи свога бића, призван да одгонета несхватљиво и да живи вечно, у вечности спознајући бескрајно. Стога је наслов ове књиге прича, Код мајстора за бескрајно и несхватљиво, поред свега наведеног, сасвим довољан разлог да се препустимо њеној духовној снази и пажње вредним мислима и поукама.

Уредник издања, др Наташа Ковачевић

попуст 10.00%
Код мајстора за бескрајно и несхватљиво
1.800 рсд
1.620 рсд

12.05.2024.

Изложба акварела! СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ ВИНСКА РУТА

Опширније
Бесплатна испорука
За све поруџбине изнад 3.000 РСД
Подржани су сви начини плаћања
MasterCard
Maestro
Visa
DINA
American express
BancaIntesa
MasterCard Sec
Verified by Visa