Одлуком жирија на Међународном сајму књига у Новом Саду прву награду за Најлепшу књигу „Захарије Орфелин“ понели су издавачи Храм Светог Саве Београд и Народно дело из Београда за књигу Љубомира Турукала Поглавари Српске православне цркве. Жири су чинили Сенка Влаховић, Габријела Спасојевић и Мирко Димић.

Награде ће бити уручене 13. марта 2023. године на Новосадском сајму.

Захвални смо жирију на овој одлуци и веома смо поносни на овај успех, посебно што је награда додељена овако важној и велелепној књизи.

Монографија Поглавари српске православне цркве урађена је у кожном повезу у новосадској радионици „Мета" Љубомира Турукала која поседује сертификат уметничког заната број 164, од 2009. године, издат од стране Министарства економије и регионалног развоја Републике Србије, са правом коришћења међународног знака отворене шаке који се примењује као гаранција квалитета за производе уметничких заната. Књижни блок је позлаћен посебном техником наноса 14-то каратног злата, како из естетских разлога, тако и у циљу да се хартија заштити од бактерија, чиме се повећава њена дуготрајност.

Народно дело

У Београду, 12.03.2023. године

Код мајстора за бескрајно и несхватљиво

06.12.2023.

Код мајстора за бескрајно и несхватљиво

У антологији хришћанских прича Код мајстора за бескрајно и несхватљиво, сабране ...

Опширније
Бесплатна испорука
За све поруџбине изнад 3.000 РСД
Подржани су сви начини плаћања
MasterCard
Maestro
Visa
DINA
American express
BancaIntesa
MasterCard Sec
Verified by Visa