Одлуком жирија на Међународном сајму књига у Новом Саду прву награду за Најлепшу књигу „Захарије Орфелин“ понели су издавачи Храм Светог Саве Београд и Народно дело из Београда за књигу Љубомира Турукала Поглавари Српске православне цркве. Жири су чинили Сенка Влаховић, Габријела Спасојевић и Мирко Димић.

Награде ће бити уручене 13. марта 2023. године на Новосадском сајму.

Захвални смо жирију на овој одлуци и веома смо поносни на овај успех, посебно што је награда додељена овако важној и велелепној књизи.

Монографија Поглавари српске православне цркве урађена је у кожном повезу у новосадској радионици „Мета" Љубомира Турукала која поседује сертификат уметничког заната број 164, од 2009. године, издат од стране Министарства економије и регионалног развоја Републике Србије, са правом коришћења међународног знака отворене шаке који се примењује као гаранција квалитета за производе уметничких заната. Књижни блок је позлаћен посебном техником наноса 14-то каратног злата, како из естетских разлога, тако и у циљу да се хартија заштити од бактерија, чиме се повећава њена дуготрајност.

Народно дело

У Београду, 12.03.2023. године

Повратак Народног дела

25.11.2022.

Повратак Народног дела

Поносни што све те књиге постоје негде, срећни због среће оних који могу да их ...

Опширније
Бесплатна испорука
За све поруџбине изнад 3.000 РСД
Подржани су сви начини плаћања
MasterCard
Maestro
Visa
DINA
American express
BancaIntesa
MasterCard Sec
Verified by Visa

Web страница кориси колачиће и поштује вашу приватност! Колачиће користимо за функционалност wеб странице, што боље корисничко искуство, статистика. Настављајући своју посету на нашој wеб страници, пристајете на то да користимо колачиће, али не и личне податке.