Повратак Народног дела
Поносни што све те књиге постоје негде, срећни због среће оних који могу да их читају.

Иво Андрић

Овако је о књизи говорио нобеловац Андрић у време када је она представљала ретку драгоценост и привилегију имућних. Данас ствари стоје сасвим другачије. Књиге су свуда око нас, али су квалитетно опремљена издања - истинска реткост.

Свесни ове чињенице, одлучни да вратимо сјај изузетним делима и заборављеним насловима, основали смо у Београду, у пролеће 2022. године, издавачку кућу „Народно дело“, у намери да наставимо културну мисију знаменитог издавача који је под истим именом објављивао најбоље од књижевне и филозофске мисли између два светска рата.

Будући да је делатност „Народног дела“ остала препознатљива по слогану „Држава почива на просвећености“, савременој читалачкој публици представићемо се и низом наслова који су били омиљени међу српском културном елитом прошлога века. Књиге Наполеон, живот и дело Дмитрија Сергејевича Мерешковског, Катарина Велика Казимира Валишевског и Ум Царује коју потписује Вил Дјурант, само су неке од публикација које смо оживели у сећање на издавачку делатност својих претходника.

Пажљивим одабиром литературе у домену домаће и светске књижевности, филозофије, историје, науке и религије, враћамо се на згуснуто издавачко небо у жељи да понудимо читаоцима књиге лепе, драгоцене и корисне, брижљиво приређене и завидно опремљене. Књиге које су прозор у сазнање, у мудрост и разномислије, у духовне просторе бремените суштином, у књижевне бравуре и историјске непознанице које садашњица све одлучније заборавља. 

Поред мноштва занимљивих наслова, неколицина луксузних издања дела Знакови поред пута Иве Андрића, јубиларне едиције У сусрет Андрићу и монографије Поглавари српске православне цркве, отвориће могућност појединцима и институцијама за упечатљиве тренутке даривања у изузетним приликама.

Пођите са нама У сусрет Андрићу, прелистајте нашу јубиларну едицију у дванаест наслова несвакидашњег дизајна који писца приказују у једном новом и другачијем светлу!

Ваша ИК „Народно дело“

Непролазна вредност стaрог кова у новом, али препознатљивом руху!

Поход на мјесец

08.11.2023.

Поход на мјесец

..Завештао нам је безвремене и непоновљиве приче какве су: „Башта сљезове боје", ...

Опширније
Бесплатна испорука
За све поруџбине изнад 3.000 РСД
Подржани су сви начини плаћања
MasterCard
Maestro
Visa
DINA
American express
BancaIntesa
MasterCard Sec
Verified by Visa

Web страница кориси колачиће и поштује вашу приватност! Колачиће користимо за функционалност wеб странице, што боље корисничко искуство, статистика. Настављајући своју посету на нашој wеб страници, пристајете на то да користимо колачиће, али не и личне податке.