ЕУ против Европе, успон и пад ЕУ пројекта
1/3
ЕУ против Европе, успон и пад ЕУ пројекта
2/3
ЕУ против Европе, успон и пад ЕУ пројекта
3/3
Најновији наслови
Најпродаванији наслови
Популарни наслови

Сведочанства Предраг Ковачевић

ISBN-978-86-6150-001-5 16.5 x 23.5 317 Тврд Латиница 2022

1.680 рсд 2.100 рсд

Од узвишених идеала заједништва и развоја европска интеграција је за минулих шездесет пет година израсла у најсложенију и најкомпликованију ор­гани­зацију на свету која је, уобличена у Европску унију, својим дестру­кти­вним и нака­радним решењима потпу­но маргинализовала Европу у савреме­ним проме­нама. Са кризом у Украјини 2022. године изгубила је било какав идентитет и десило јој се политичко и економско самоубиство.  
Својом деструкцијом, коју симболизује јединствена валута - евро, ЕУ разара не само економију Европе него и идентитет, историју и моделе евро­пских друштава насталих кроз историјско искуство. Постала је организација ко­ја је далеко од реалности и стварних живота њених грађана и која је уместо заје­дништва и мирне будућности у Европи изродила напетости и оживела старе анимо­зитете међу европским народима и државама.

Европски пројекат није успео. 

Генерације идеалиста али и диктатора вековима су маштале о европској ин­теграцији и заједништву Европе али, како је показало време, европске зе­­мље немају историјски капацитет.
 

Синиша Љепојевић

Синиша Љепојевић је новинар и публициста. Највећи део каријере провео је у но­винској агенцији Танјуг. Бави се савременом политичком историјом и до са­да је објавио осам књига на српском језику. Живи у Лондону и Београду.

Опширније

Препорука уз изабрану књигу

попуст 10.00%
Балканско путовање

Прир. Синиша Љепојевић

Балканско путовање

1.900 рсд
1.710 рсд
попуст 10.00%
Кнез Арсеније Карађорђевић, заборављени
1.490 рсд
1.341 рсд
Бесплатна испорука
За све поруџбине изнад 3.000 РСД
Подржани су сви начини плаћања
MasterCard
Maestro
Visa
DINA
American express
BancaIntesa
MasterCard Sec
Verified by Visa