Како се прикупљају ваши подаци приликом посете нашој wеб страници?

Ми персонализујемо wеб страницу према сваком појединачном посетиоцу како бисмо вам пружили јединствено корисничко искуство прилагођено Вашим интересовањима и навикама. Ми користимо искључиво привремене колачиће (енгл. сессион цоокиес).

Шта су колачићи и како се прикупљају?

Колачићи (укључујући привремене колачиће - сессион цоокиес), ознаке пиксела и сличне технологије (колективно "колачићи") су датотеке са малим количинама информација које се преузму на било који уређај са омогућеним интернет приступом - као што је ваш рачунар, паметни телефон или таблет - када посетите нашу wеб страницу. Колачићи обављају много различитих и корисних послова, као што су памћење ваших подешавања, генерално побољшавајући ваше „онлине“ искуство и помажући нам да вам понудимо најбоље производе и услуге.

Ми користимо искључиво привремене колачиће када корисник приступи нашој wеб страници.

Ко прикупља колачиће?

Колачићи могу бити постављени од стране „Народно дело"-a или од стране трећих лица.

  • Колачићи постављени од стране „Народно дело"-a
    Ово су привремени колачићи које ми постављамо на нашу wеб страницу, на којој се управо налазите.
  • Колачићи трећих лица
    Наша wеб страница може да садржи одређени садржај који потиче са других сајтова (нпр. Фацебоок, Yоутубе, Гоогле Аналyтицс, Инстаграм и др.) приликом чега ти други сајтови могу да на нашу wеб страницу поставе одређене колачиће. Ради се о колачићима који нису постављени од стране нас. Путем ових колачића трећа лица која су их поставила могу да добијају информације о Вашем понашању на нашој wеб страници. Уколико не желите да прихватите колачиће трећих лица, можете ускратити приступ помоћу подешавања вашег интернет броwсер-а односно претраживача.

Које врсте колачића се налазе на нашој web страници?

Неопходни колачићи

Ови колачићи су од суштинског значаја да би наша wеб страница могла да функционише исправно. Ови колачићи иако прикупљају одређене информације са Вашег рачунара, не служе да Вас идентификују као појединца, већ да Вам омогуће коришћење наше интернет презентације.

Функционални колачићи

Сврха ових колачића је да памте информације које сте већ једном унели (избор језика на сајту, величина фонта слова) како би Вам омогућили унапређено и боље функционисање наше wеб странице.

У случају да не прихватите ове колачиће то може да утиче на перформансе и функционисање наше wеб странице и може да ограничи приступ садржају на wеб страници.

Рок чувања: до 30 дана

Колачићи перформанси

Колачићи перформанси познатији и као аналитички колачићи служе да прикупљају информације о томе како користите нашу wеб страницу, укључујући податке колико често посећујете нашу wеб страницу, на које странице често идете, колико времена проводите на нашој wеб страници и сл. Ови колачићи се користе искључиво како би се побољшале перформансе наше wеб странице и вама пружило боље корисничко искуство. Колачићи перформанси не служе да вас идентификују као појединца, већ да побољшају функционисање наше wеб странице.

У случају да не прихватите ове колачиће то може да онемогући приступ одређеном садржају на нашој wеб страници.

Рок чувања: до 180 дана

Како се контролишу и бришу привремени колачићи?

Привремени колачићи постављени на нашој платформи се не сматрају прихваћени сами по себи, тако да, ако бисте хтели да их онемогућите или обришете прво морате да их изричито прихватите путем алата за управљане колачића који ће вам се приказати приликом прве посете нашој wеб страници.

Онемогућавање колачића путем нашег алата за управљање колачићима

Приликом прве посете нашој wеб страници, појавиће вам се образац који вам омогућава да изаберете да ли ћете прихватити привремене колачиће (штиклирањем квадратића). Уколико их не одобрите изричито сматраће се да их нисте прихватили.

Овом подешавању у сваком тренутку можете приступити кликом на линк "подешавање колачића" на дну стране сајта.

Онемогућавањем путем подешавања вашег интернет броwсера односно претраживача

Већина интернет броwсера односно претраживача је подешена да аутоматски прихватају колачиће. Ако не желите да наша wеб страница чува колачиће на вашем уређају, можете променити подешавања претраживача тако да добијете упозорење пре него што се сниме одређени колачићи. Такође можете подесити тако да ваш претраживач одбија већину наших колачића или само одређене колачиће трећих лица.

Листа наведених колачића није непроменљива, већ се она може мењати с времена на време како је то потребно ради унапређења функционалности наше wеб странице. У складу са тим, молимо вас да редовно проверавате списак активних колачића на нашој wеб страници који се налази у оквиру ове Политике приватности.

12.05.2024.

Изложба акварела! СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ ВИНСКА РУТА

Опширније
Бесплатна испорука
За све поруџбине изнад 3.000 РСД
Подржани су сви начини плаћања
MasterCard
Maestro
Visa
DINA
American express
BancaIntesa
MasterCard Sec
Verified by Visa