У СУСРЕТ АНДРИЋУ Јубиларна едиција у луксузној опреми, ограничена и нумерисана серија од 20 комплета.
1/1
Популарни наслови

Луксузна издања, Посебна издања, У сусрет Андрићу др Наташа Ковачевић

978-86-6150-028-2 13 x 20 Луксузна издања Ћирилица 2022

216.000 рсд 240.000 рсд

О књизи

СЕРТИФИКАТ

Јубиларна едиција у луксузној опреми, ограничена серија од 20 комплета.

У СУСРЕТ АНДРИЋУ

Објавила је, у рану јесен 2022. године издавачка кућа „Народно дело“ из Београда уочи 130 година од рођења српског нобеловца у жељи да, креативно и стваралачки, како је то и сам Андрић у своје време чинио, обележи предстојећи јубилеј. Отргнувши од заборава успомену на знаменитог писца и његов ванвременски литерарни опус, „Народно дело“ само је потврдило Андрићеву мисао да смрт брише само нестварне величине, док истинске учвршћује и уздиже.

Посвећеним радом приређивача, бачено је светло на Андрићеве теме духовне провинијенције, на субјективно задојене тамничке текстове и прозу, на слику Вишеграда и Босне, сугестивних симбола пишчеве завичајности, на огледе о стожерним фигурама српског језика и песништва какве су Вук и Његош, потом на слике света које сведоче о Андрићевим импресијама са путовања и, најпосле, на мисао о жени као чудесном, недокучивом бићу и вечитој теми великих песника. Наслове едиције затварају три велика Андрићева романа, настала под окупацијом, током које је српски књижевник, до тада познат искључиво као песник и приповедач, успео да изнедри На Дрини ћуприју, Травничку хронику и Госпођицу као оличење властите жеље за животом у годинама које су тешко и одурно мирисале на смрт.

Двадесет нумерисаних примерака едиције У сусрет Андрићу урађено је у кожном повезу у новосадској радионици „Мета“ Љубомира Турукала која поседује сертификат уметничког заната број 164, од 2009. године, издат од стране Министарства економије и регионалног развоја Републике Србије, са правом коришћења међународног знака отворене шаке који се примењује као гаранција квалитета за производе уметничких заната. Књижни блок је позлаћен посебном техником наноса 24 - каратног злата, како из естетских разлога, тако и у циљу да се хартија заштити од бактерија, чиме се повећава њена дуготрајност.

Радионица „Мета“ естетски је обогатила читав низ вредних и ретких издања попут Номоканона или Крмчије Светог Саве, Мирослављевог јеванђеља, израдила је на стотине богослужебених Јеванђеља, Апостола, Требника, Псалтира, Служебника и Минеја, тако да брижљиво приређена едиција У сусрет Андрићу представља још један бисер у овој ризници лепих књига.

У сусрет писцу, корачамо у сретање и његовоме делу, ликовима и судбинама које је зналачки описао, а сусрећемо се и једни са другима, особито док радосно дарујемо овако богато опремљена издања која вреде силније и више уколико их с љубављу остављамо у наследство својим потомцима.

Стога, овим знаковитим завештањем, као први власник 17 примерка драгоцене Андрићеве едиције, стојим поносито с мишљу и жељом да она треба да припадне: ___________________________________________________________

Потпис првог власника: _____________________________________

Иво Андрић

Иво Андрић  ( Долац , код  Травника ,  9. октобар   1892  —  Београд ,  13. март   1975 ) био је српски и југословенски [а]   књижевник  и дипломата  Краљевине Југославије . [б] Године  1961 .( 10. децембра ) добио је  Нобелову награду за књижевност  „за епску снагу којом је обликовао теме и приказао ...

Опширније

Препорука уз изабрану књигу

Бесплатна испорука
За све поруџбине изнад 3.000 РСД
Подржани су сви начини плаћања
MasterCard
Maestro
Visa
DINA
American express
BancaIntesa
MasterCard Sec
Verified by Visa