Знакови поред пута, ограничена и нумерисана серија од 100 примерака.
1/1
Популарни наслови

Луксузна издања, Посебна издања др Наташа Ковачевић

ISBN-978-86-6150-002-2 13x20 648 Луксузна издања Ћирилица 2022

24.000 рсд

СЕРТИФИКАТ

Ово по свему ретко и драгоцено издање књиге

Знакови поред пута Иве Андрића

Објавила је уочи 130 година од рођења српског нобеловца, у рану јесен 2022. године, издавачка кућа „Народно дело“ из Београда. Оденувши Андрићеву ризницу медитативне прозе велом златне прашине и најквалитетнијег кожног руха какво пристаје само великанима пера, „Народно дело“ сврстало се у чуваре традиције и творце културног завештања које је поносити власник ма ког од нумерисаних издања из ове ограничене серије, позван да остави у наследство некоме од својих потомака.

Сто нумерисаних примерака Знакова поред пута урађено је у кожном повезу у новосадској радионици „Мета“ Љубомира Турукала која поседује сертификат уметничког заната број 164, од 2009. године, издат од стране Министарства економије и регионалног развоја Републике Србије, са правом коришћења међународног знака отворене шаке који се примењује као гаранција квалитета за производе уметничких заната. Књижни блок је позлаћен посебном техником наноса 14-то каратног злата, како из естетских разлога, тако и у циљу да се хартија заштити од бактерија, чиме се повећава њена дуготрајност.

Радионица „Мета“ естетски је обогатила читав низ вредних и ретких издања попут Номоканона или Крмчије Светог Саве, Мирослављевог јеванђеља, израдила је на стотине богослужебених Јеванђеља, Апостола, Требника, Псалтира, Служебника и Минеја, тако да по свему вредна књига Андрићеве медитативне прозе представља још један бисер у овој ризници лепих књига.

„Језик је кућа у којој живи један народ“, говорила је Исидора Секулић. Нека овај андрићевски пример чистог српског језика вуковског кова, који је нобеловац неговао са нежном пажњом и истанчаним осећајем, буде својеврсно подсећање будућима, како је волео да каже писац, да ми нипошто нисмо залутали атоми прашине у универзуму, нити јединке без корена које су позване да забораве наслеђе прошлости. Сви се ми једни другима на рамена пењемо, чинећи тако снажно испреплетану лествицу саткану од језика, вере, порекла и културног наслеђа. Нека ова вредносна вертикала буде стуб смисла који се сигурно успиње ка небесима, дотичући оне од којих смо постали и који су живи док их спомињемо и памтимо. А шта је друго завештање до нераскидива врпца између предака и потомака.

Стога овај драгоцени примерак књиге Знакови поред пута под редним бројем 100 с поносом остављам у наслеђе: .............................................................................................

Иво Андрић

Иво Андрић  ( Долац , код  Травника ,  9. октобар   1892  —  Београд ,  13. март   1975 ) био је српски и југословенски [а]   књижевник  и дипломата  Краљевине Југославије . [б] Године  1961 .( 10. децембра ) добио је  Нобелову награду за књижевност  „за епску снагу којом је обликовао теме и приказао ...

Опширније

Препорука из едиције

Бесплатна испорука
За све поруџбине изнад 3.000 РСД
Подржани су сви начини плаћања
MasterCard
Maestro
Visa
DINA
American express
BancaIntesa
MasterCard Sec
Verified by Visa